Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ(ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2008
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Από: Γραμματέα του ΕΣ

Προς: Γραμματεία ΚΟΕΣ
Εθνικό Συμβούλιο
Περιφερειακές Επιτροπές
Νομαρχιακές Επιτροπές - ΝΟΕΣ
Δημοτικές Οργανώσεις
Τομεακές Οργανώσεις
Οργανώσεις Εργαζομένων
Οργανώσεις Ελληνισμού Διασποράς
Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίηση:
ΕΚΑΠ
Συνήγορο του Μέλους και του Φίλου
Γενικό Διευθυντή
Γραφείο Προέδρου


Θέμα: Προσυνεδριακές Διαδικασίες

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει τη νέα χρονιά έχοντας στο επίκεντρο της δράσης του τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Προτεραιότητά μας παραμένει πάντα η υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών, των χαμηλών και μέσων εισοδημάτων, της σκληρά εργαζόμενης ελληνικής οικογένειας, απέναντι σε μια κυβέρνηση, που ήδη, 3 μήνες μετά τις εκλογές, αποκαλύπτει κάθε μέρα, το πραγματικό της πρόσωπο. Με τις πολιτικές της εξυπηρέτησης συμφερόντων, της πελατειακής λειτουργίας, της χειραγώγησης των θεσμών, της αδιαφάνειας και της διαρκούς συγκάλυψης πρωτοφανών σκανδάλων η κυβέρνηση της Ν.Δ έχει χάσει ήδη την ουσιαστική της νομιμοποίηση απέναντι στον ελληνικό Λαό, τον οποίο τόσο βάναυσα εξαπάτησε. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι δύναμη ευθύνης, ελπίδας και προοπτικής για το μέλλον και για την έξοδο από τα διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα. Στον αγώνα μας αυτό επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις, όλα μας τα στελέχη, τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που εκφράζει η δημοκρατική παράταξη.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στο παραπάνω πολιτικό πλαίσιο προχωρούμε την πορεία μας προς το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις αποφάσεις, που πήραμε στα συλλογικά μας όργανα, την Εθνική μας Συνδιάσκεψη και τις δύο τελευταίες συνόδους του Εθνικού Συμβουλίου. Σε συνέχεια της εναρκτήριας συνεδρίασης της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου προχωρούμε προς το Συνέδριο με βάση το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:
1. Συγκαλείται την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008, η ολομέλεια της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, με την οποία θα εγκαινιάσουμε την τελική φάση του Προσυνεδριακού μας Διαλόγου. Στη συνεδρίαση θα εγκρίνουμε τα κείμενα, που θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου στις αποκεντρωμένες μας οργανώσεις.
2. Ο Προσυνεδριακός Διάλογος θα διεξαχθεί στο επίπεδο των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας μεταξύ της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008. Στο χρονικό αυτό διάστημα θα προγραμματιστούν, σε συνεργασία με την Γραμματεία Οργανωτικού της ΚΟΕΣ, η διεξαγωγή δημοτικών συνελεύσεων και θα αρχίσει η κατάθεση υποψηφιοτήτων βάσει σχετικής κατευθυντήριας οδηγίας, που θα εκδώσει η ΕΚΑΠ. Στην ίδια περίοδο θα προγραμματίσουμε ανοιχτές πολιτικές δράσεις σε όλη τη χώρα για κεντρικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
3. Μεταξύ 15 έως 17 Φεβρουαρίου 2008 θα διεξαχθούν σε κάθε Νομαρχιακή και Τομεακή Οργάνωση ανοιχτές συνελεύσεις, στις οποίες θα ολοκληρωθεί ο διάλογος και θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των υποψηφίων συνέδρων με τελικό όριο για την κατάθεση υποψηφιοτήτων, τις 17 Φεβρουαρίου 2008.
4. Έως την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008 θα συνεδριάσουν οι Περιφερειακές Επιτροπές, που θα συνοψίσουν τα πορίσματα του Προσυνεδριακού Διαλόγου στους νομούς του χώρου ευθύνης τους και θα τα προωθήσουν στην ΚΟΕΣ.
5. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων στο Συνέδριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κανονισμού Συνεδρίου και τις σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΚΑΠ.
6. Την Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008, θα συνέλθει στη 2η ολομέλειά της η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου για να εγκρίνει τα κείμενα, που θα εισαχθούν για συζήτηση στο Συνέδριο.

7. Το 8ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 13 Μαρτίου έως την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ).
Το αναλυτικό πρόγραμμα και η ημερήσια διάταξη θα ακολουθήσουν με νέα εγκύκλιο.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Συλλογική μας απόφαση και δέσμευση είναι να κάνουμε το Συνέδριό μας αφετηρία για μια νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ και αφετηρία για μια νέα ελπίδα του ελληνικού λαού.

Κοινή μας ευθύνη είναι να εκφράσουμε την αγωνία του ελληνικού λαού και να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες, που εναπόθεσε και εναποθέτει στο ΠΑΣΟΚ.

Απαίτηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, που εκφράζει η δημοκρατική παράταξη είναι να αξιοποιήσουμε το Συνέδριο αυτό και την προσυνεδριακή περίοδο για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ πιο ισχυρό από ποτέ, πιο ενωμένο από ποτέ, αυθεντικό και αποτελεσματικό εκφραστή των συμφερόντων και των οραμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Θέλουμε το Συνέδριό μας να είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, με κάθε μέλος και φίλο του Κινήματός μας με όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, να ενεργοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων μας.

Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε έτσι ώστε το Συνέδριο να γίνει υπόθεση του Ελληνικού Λαού και αφετηρία νίκης. Σε αυτή την πορεία θα είμαστε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς, με μόνο κριτήριο τη βούληση και τη δέσμευση καθενός μας από μας και όλων μας μαζί, να προσφέρουμε στον τόπο και στο Κίνημά μας και να βάλουμε τα κοινά μας οράματα και τις συλλογικές μας επιδιώξεις πάνω από όλα.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς και τις ευχές μου για μια δημιουργική και αγωνιστική χρονιά.


Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου



Νίκος Αθανασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: