Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

13η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ»



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε. Σ.: ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:
Νικος Μαδεμλής

Νότα Παπαδοπούλου

Ροδούλα Ζήση


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Ν. ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΣ: Συντρόφισσες και σύντροφοι σας καλωσορίζω στη σημερινή συνεδρίασή μας, μετά απ' όλη αυτή την περίοδο της έντασης και της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου. Προχωρώ στην πρότασή μου για το προεδρείο, για τη διεύθυνση των εργασιών. Προτείνω το σύντροφο Νίκο Μαδεμλή, τη συντρόφισσα Νότα Παπαδοπούλου και τη συντρόφισσα Ροδούλα Ζήση. Το καταστατικό λέει ποσόστωση απ' το ένα φύλο και σήμερα προτείνω ποσόστωση από το ανδρικό φύλο. Παρακαλώ για την έγκρισή σας.

Διεξάγεται ψηφοφορία για την εκλογή του Προεδρείου



Εκλέγεται Προεδρείο αποτελούμενο από τους:

Νίκο Μαδεμλή, Νότα Παπαδοπούλου και Ροδούλα Ζήση

Διεξάγεται ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός



Ομόφωνα εγκρίνεται η εισήγηση

Είμαστε όλοι πολύ αποτελεσματικοί, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι ηχηρό μήνυμα. Ευχαριστούμε για την έγκριση.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΛΟ ΒΛΑΚΙΕΣ ΚΑΝΕΙ?????
ΤΙ ΦΡΟΥΤΑ ΕΒΑΛΕ ΠΑΛΙ

ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ...............

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΠΑΛΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ! ΛΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ???!!!

Ανώνυμος είπε...

Συντριβή του Δημ. Ρέππα...
.
...στις εκλογές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αποδοκιμάστηκε ο Γ. Παπανδρέου. Συμπαγείς έμειναν οι βενιζελικοί.
.
Βγήκαν τα αποτελέσματα για το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ο Δημήτρης Ρέππας πήρε μόνο 54 ψήφους. Δηλαδή δεν τον ψήφισαν σχεδόν οι μισοί. Το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό για τον ίδιο.
Οι άλλοι πήραν:
Β. Γκεγκέρογλου 35
Σ. Μερεντίτη 34
Κ. Περλεπέ 33
Δ. Βαρβαρίγος 33
Τ. Ρήγας 27
Γ. Αμοιρίδης 26
Δεν εκλέγονται:
Δ. Κουσελάς 19,
Γ. Νικητιάδης 12,
Σ. Γιαννακά 10
Συνολικά ψήφισαν 97 βουλευτές. Βρέθηκε 1 άκυρο. Απουσίασαν 5 βουλευτές (2 ασθενείς και 3 στο εξωτερικό).
.
Το συμπέρασμα είναι ότι αποδυναμώθηκε το παπανδρεϊκό κομμάτι. Στο πρόσωπο του Δ. Ρέππα αποδοκιμάστηκε ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου για τις πρόσφατες επιλογές του, μετά τις 11 Νοεμβρίου. Οι βενιζελικοί έμειναν συμπαγείς. (Οπως γράψαμε υπολογίζονται τουλάχιστον σε 25) Οι τρεις βενιζελικοί (Μερεντίτη, Ρήγας, Αμοιρίδης) εκλέχτηκαν.

Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος, 2007

Ανώνυμος είπε...

Ομάδες και υποομάδες στο ΠΑΣΟΚ...
...

Μεγάλη αναστάτωση υπάρχει στην ομάδα Παπανδρέου.
Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα.
Η ομάδα Παπανδρέου είναι χωρισμένοι σε πολλά και διαφορετικά κομμάτια.
Εχουμε τους γεννηματικούς (Παπαϊωάννου-Γείτονα-Μίχα) με αρχηγό την Φωφη που την θέλουν για αρχηγό.
Εχουμε τους νεους (Μωραϊτης-Μαδεμλής) που θέλουν να ελέγξουν για την δική τους πάρτη την κατάσταση.
Εχουμε τον Παναγιωτακόπουλο με την Αριστερή Πρωτοβουλία που ετοιμάζεται να κατεβάσει ορδές συνέδρων.
Εχουμε τους αυλικούς που θέλουν και αυτοί απο την πλευρά τους να φτιάξουν υποομάδα.
Εχουμε τους Χρυσοχοϊδικούς, τους Διαμαντοπουλικούς, τους παγκαλικούς και τους Βασωπαπανδρεϊκούς και τα λοιπά εξαπτέρυγα που θέλουν να είναι στο παιχνίδι.
Εχουμε τους συνδικαλιστοπατέρες.
Και σε όλα αυτά ένας αγωνιστής Πολυζωγόπουλος να προσπαθεί να τους φέρει σε μια ισορροπία. Α ρε Χρήστο τι παθαίνεις....
Δεν έμενες στην ΓΣΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Να ελέγξουν το συνέδριο θέλουν...
.

...και όχι να αλλάξουν το ΠΑΣΟΚ. Τι συνέβη στην Επιτροπή Αυτοοργάνωσης υπό τον Ν. Μαδεμλή
.
Έγινε και αυτο:
Σε συνεδρίαση του Τομέα Αυτοοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή υπο τον κύριο Μαδεμλή (πολλά εχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες) συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ (ο Θεός να την κάνει αυτοοργάνωση). Μάλλον όμως θεώρησαν οτι βρίσκονταν σε συνεδρίαση ομάδας και όχι σε επίσημη συνεδρίαση οργάνου.
Εκπληκτοι οι παριστάμενοι ακουσαν μέλη της συγκεκριμένης επιτροπης στήν τοποθέτηση τους να κάνουν λόγο για το πώς θα ελεγξουν το συνέδριο και με ποιο τρόπο θα επιβεβαιωθούν οργανωτικά, αντι για το πώς θα αλλάξουν το ΠΑΣΟΚ.
Κύριοι και κυρίες της επιτροπής. Σας καλούμε να έχετε πλήρη αίσθηση του ρόλου που σας έχει ανατεθεί. Δεν είσαστε ομαδάρχες αλλα πολιτικά στελέχη. Μην προσπαθείτε να διαλύσετε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό και όχι στην πάρτη σας.
Δεν σας έφτανε η ήττα στις εκλογές; Θέλετε να το οδηγήσετε ακόμα πιο κάτω;

Ανώνυμος είπε...

Μπρος Βενιζέλος και πίσω Τσίπρας


Της ΚΑΤΙΑΣ ΜΑΚΡΗ



Ο Γ. Παπανδρέου μέτρησε, την Τετάρτη το βράδυ, τα «κουκιά»: Η επιλογή του για την κορυφή της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Δ. Ρέππας πήρε 54 ψήφους από τους 102 βουλευτές του κινήματος. Αλλά και από τους 22-23 βουλευτές - υποστηρικτές του Ευ. Βενιζέλου μόνο οι 14 ψήφισαν «δαγκωτό» τους τρεις υποψήφιους του ρεύματος, οι οποίοι και εκλέχτηκαν στο προεδρείο.

Το συμπέρασμα; Οι «γραμμές» έσπασαν κι από τις δύο πλευρές, οπότε τα νούμερα δεν έδειξε να τον πολυανησυχούν. Περισσότερο θορύβησε τον αρχηγό μια δημοσκόπηση που έφτασε στα χέρια του και δείχνει ότι η Ν.Δ. αμφισβητείται, το ΠΑΣΟΚ μένει στάσιμο και η αριστερά διατηρεί τα εκλογικά της νούμερα. Αρα - τουλάχιστον τώρα- πιο πολύ τον ενδιαφέρει ο Αλ. Τσίπρας και λιγότερο ο Ευ. Βενιζέλος.

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως η φθορά της κυβέρνησης τη δεύτερη τετραετία είναι περίπου νομοτελειακή. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι ψήφοι δυσαρέσκειας προς τη Ν.Δ. θα κατευθυνθούν κατ' ανάγκην στο ΠΑΣΟΚ και όχι στον Συνασπισμό ή στο ΚΚΕ όπως έγινε και στις τελευταίες εκλογές. Το τελευταίο είναι και το πιθανότερο, καθώς όλες οι μετρήσεις δείχνουν πως ο δικομματισμός εξακολουθεί να φθίνει, ενώ και η ατζέντα των ημερών όσο προνομιακή φαίνεται τόσο και δύσκολη είναι για το ΠΑΣΟΚ: Για το ασφαλιστικό; Φταίνε και τα δύο μεγάλα κόμματα. Για την Ολυμπιακή; Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι «πράσινες» κυβερνήσεις...

Η λεπτή γραμμή ισορροπίας

Αρα, ο Γ. Παπανδρέου πολιτικά θα ακροβατεί. Πρέπει να υπερβεί το ενοχικό σύνδρομο για το κυβερνητικό του παρελθόν και ταυτόχρονα να αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικός και ρεαλιστής για τη μελλοντική πορεία της παράταξης.

Η δική του «λεπτή κόκκινη γραμμή» πρέπει να είναι κάπου ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Αλαβάνο. Πολλοί συνεργάτες του τού εισηγήθηκαν να βάλει το μπλουτζίν του και να κατέβει, την Τετάρτη, στην πορεία μαζί με τις χιλιάδες των διαδηλωτών που αντιδρούν για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Το άκουσε με ενδιαφέρον, αλλά ακόμη σκέπτεται αν θα το κάνει ή όχι, αφού έχει τον κίνδυνο να βρεθεί πρό της - δυσάρεστης -εκπλήξεως να ακούει από το βήμα των ομιλητών συνδικαλιστές να «αφορίζουν» τον ασφαλιστικό νόμο Ρέππα: «Και στο κάτω κάτω εκεί δεν μπορώ να πάρω καμιά πρωτοβουλία. Απλώς θα ακολουθώ. Μήπως, λοιπόν, να πάω όλη τη βδομάδα σε χώρους εργασίας, να συναντήσω τους συνδικαλιστικούς φορείς υποβάλλοντας ταυτόχρονα και προτάσεις;» ήταν η δική του αντιπρόταση.

Κι αυτό είναι και η τελική απόφασή του.

Το ίδιο θα γίνει και με την Ολυμπιακή: Αποφάσισε να συγκροτήσει ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή τεχνοκρατών - επιστημόνων, η οποία άμεσα θα είναι σε θέση να του δώσει ένα ολοκληρωμένο businness plan για τη διάσωση της εταιρείας με τη συμμετοχή και στρατηγικού επενδυτή.

Μόλις το έχει στα χέρια του, σκοπεύει να αναλάβει κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, ώστε να «στριμώξει» την κυβέρνηση και να αναγκαστεί να ανοίξει τα χαρτιά της. «Πάει η εποχή της στείρας αντιπολίτευσης. Μόνο αν πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση, έχει ελπίδες να κυβερνήσει», λένε οι συνεργάτες του, δίνοντας και το στίγμα της νέας αντιπολιτευτικής του τακτικής. Κι αυτό θα κάνει σε όλα τα μεγάλα θέματα: Οικονομία, ακρίβεια, ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Χρόνο, άλλωστε, ο Γιώργος δεν έχει πολύ και το ξέρει. Πιέζεται και από μέσα (εσωκομματική αντιπολίτευση) και από έξω (από τις εξελίξεις στο χώρο της αριστεράς). Κι όλοι περιμένουν να δουν πώς θα του βγει...

Ανώνυμος είπε...

ENAS AKOMA ANONHMOS 8A PEI THN....MAMAKIA TOY...ANWNYMA FYSIKA

Ανώνυμος είπε...

Διεθνής προσωπικότητα" ο Γ. Αλογοσκούφης...
......σύμφωνα με την Λούκα Κατσέλη.
Αυτήν την ...αντιπολίτευση θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;
.
Του Νίκου Δαμιανού
.
Ακουσα από την τηλεόραση και διάβασα συνεντεύξεις της νέας σκιώδους "υπουργού Οικονομικών" του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη κατά της κυβέρνησης. Για τα οικονομικά αλλά και τις εξελίξεις στον ΟΤΕ.
Μα, πριν από λίγες ημέρες κιόλας η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της στην "Ελευθεροτυπία", εκθείαζε τον Γιώργο Αλογοσκούφη.
Έγραφε η συντάκτρια της εφημερίδας για την κ. Κατσέλη:
α Η άποψή της για τον ακαδημαϊκό Γ. Αλογοσκούφη είναι θετική. «Θεωρείται από τους πιο γνωστούς οικονομολόγους σε διεθνές επίπεδο», λέει. Σπεύδει όμως, να κάνει τη διάκριση: «Οι επιλογές του σχετικά με την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να διευρύνεται το έλλειμμα, να συνθλίβονται τα χαμηλότερα και τα μεσαία στρώματα και να κυριαρχεί η ανασφάλεια για τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας».
α Κι εγώ αναρωτιέμαι: Από πότε έγινε ...γνωστός σε ...διεθνές επίπεδο ο κ. Αλογοσκούφης; Ολοι εμείς οι κοινοί θνητοί γιατί δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι; Και γιατί η κ. Κατσέλη του δίνει τέτοια προσωπικά εύσημα; Για να επιβεβαιώσει το κοινό μυστικό ότι είχαν ανέκαθεν στενές σχέσεις συνεργασίας και τώρα είναι απλώς ...έτυχε να βρεθούν σε διαφορετικά πολιτικά "μαγαζιά"; Οπότε ο ένας θα αφήνει στο απυρόβλητο τον άλλον...
Απορώ για τη "νέα αρχή" του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στον τομέα της οικονομίας. Αν και έχω την εντύπωση ότι η Βάσω Παπανδρέου τα πήγαινε πολύ καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

O MAMAKIAS O PAPANDREOY

Ανώνυμος είπε...

Είχε συμφωνήσει για τον ΟΤΕ με την Marfin...
...από την προεκλογική περίοδο, αλλά μετά τους κοροΐδεψε ο Γ. Αλογοσκούφης!
.

Λογικό είναι να προκαλεί απορίες αυτό το πισωγύρισμα του Γ. Αλογοσκούφη για το θέμα του ΟΤΕ. Ποιο μυστικό κρύβει;
Ο υπουργός Οικονομίας είχε έρθει σε συμφωνία, με συγκεκριμένα "ανταλλάγματα" -κατά την προεκλογική περίοδο μάλιστα- με τον όμιλο της Marfin. Είχε συμφωνήσει στο να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής του ο επενδυτικός όμιλος, στον ΟΤΕ. Δεν τον απασχολούσε τότε το ζήτημα της "στρατηγικής σημασίας" του οργανισμού τηλεπικοινωνιών. Εξάλλου, αν τον απασχολούσε, μπορούσε να το είχε ρυθμίσει εγκαίρως και όχι τώρα, κατόπιν εορτής.
Εξασφάλισε λοιπόν τα δικά του προσωπικά συμφέροντα ο Γ. Αλογοσκούφης, όπως είχε κάνει και με το θέμα των ομολόγων (το θυμάστε;;).
Στην πορεία όμως το παιχνίδι χόντρυνε, μπήκαν στην μέση και άλλοι "παικτες" κι έτσι ο υπουργός υποχρεώθηκε να πατήσει την συμφωνία που είχε κάνει με τον Α, Βγενόπουλο της Marfin. Και φτάσαμε στην σημερινή μπαχαλώδη κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Η ανασφάλιστη εργασία δεν ανθεί μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον κρατικό.
Στον Ιππόδρομο, στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου, εργάζονται περίπου 400 άτομα ως σταβλίτες. Φροντίζουν δηλαδή τα άλογα. Από αυτούς όμως σχεδόν οι 300 είναι αλλοδαποί και εργάζονται ανασφάλιστοι!!!
Να, και μια κρατική εταιρεία (ΟΔΙΕ) που ...προωθεί την ανασφάλιστη εργασία.
Τι έχουν να πουν οι αρμόδιοι;

Ανώνυμος είπε...

Αναμένοντας την τελική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ...
.

.Δημιουργία Ομίλου πολιτικού προβληματισμού από τους βενιζελικούς
.
Οπως έχουμε ξανα γράψει πανικός και μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στο περιβάλλον του Παπανδρέου. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός οτι περίμεναν οτι μετα τον αποκλεισμό των βενιζελικών απο όλα τα όργανα θα υπήρχαν τάσεις διεμβολισμού του συγκεκριμένου χώρου. Η λογική των αποκλεισμών είχε όπως ήταν αναμενόμενο τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Οι βενιζελικοι έδειξαν τα νύχια τους κατα την ψηφοφορία του νέου προεδρείου της Κ.Ο.
Απο εκείνη την ημέρα δεν πιάνονται. Έχουν συσπειρωθεί και περιμένουν για την τελική σύγκρουση που δεν θα αργήσει να γίνει.
Ο Βενιζέλος παραμένει ήσυχος ξεροντας οτι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Ετοιμάζεται ήδη για την δημιουργία ομίλου που θα είναι το όχημα για να ξεδιπλώσει τις πολιτικές του προτάσεις χωρίς το αγχος της διαγραφής. Ακούγεται οτι επιφανείς ακαδημαικοι, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών θα δημιουργήσουν όλοι μαζί έναν ομιλο προβληματισμου στα πρότυπα του ΟΠΕΚ.
Οι παπανδρεικοι είναι σε μεγάλο αδιέξοδο. Τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να προσεγγίσουν στελέχη που ανήκουν στην ομάδα Βενιζέλου αλλά τα αποτελέσματα είναι απαγοητευτικά. Ελάχιστοι έχουν λοξοδρομήσει και οι περισσότεροι απο αυτούς ανήκουν στην γνωστή κινούμμενη άμμο του ΠΑΣΟΚ. Οπου φυσάει ο άνεμος δηλαδή. Μόνο οι σκληροί του Παπανδρέου δεν έχουν καταλάβει ακριβώς τι γίνεται και προσπαθούν να το παίξουν άνετοι και ωραίοι. Ωραίοι δεν ξέρω αν είναι, πάντως ανετοι σίγουρα δεν είναι.Και μέσα σε όλα αυτά, η παιδική χαρά αποτελούμενη απο τους Μαδεμλή, Μωραϊτη, Βρυώνη, Μπαλαμάτση και τα λοιπά παιδιά ζουν σε κατάσταση νιρβάνας.

Ανώνυμος είπε...

ΘΡΥΛΕ ΘΕΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ


ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΚΥΡΟΣ ΕΔΩ...
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΣ ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ...

Ανώνυμος είπε...

Με τον Αλέξη Τσίπρα η Δήμητρα Λιάνη...
...θέλει να κατέβει υποψήφια!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν εκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να είναι η Δήμητρα Λιάνη!
Αυτό τουλάχιστον εκμυστηρεύτηκε η ίδια σε φίλο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Η συμφωνία έχει ήδη κλείσει όπως λέει η ίδια. Και μόνο εάν εκλεγεί ο Φώτης Κουβέλης στην ηγεσία του ΣΥΝ - πάντα κατά την ίδια- θα χαλάσει η συμφωνία. (Λέτε να βγει τελικά ο Κουβέλης μόλις οι "σύντροφοι" καταλάβουν τα υπόγεια παιχνίδια που παίζονται στην Κουμουνδούρου;)

Ανώνυμος είπε...

Η παρέα της Νέας Υόρκης...
Κόκκαλης, Γουλανδρής, Γιάννα, Λαζόπουλος για τον Alpha (;)

..

Μια πολύ σημαντική παρέα θα σχηματιστεί, όπως μάθαμε, μέσα στην εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, όπου οι "επιφανείς" Ελληνες θα περάσουν τις εορτές των Χριστουγέννων: Σωκράτης Κόκκαλης, Μιχάλης Γουλανδρής, Γιάννα Αγγελοπούλου και Λάκης Λαζόπουλος!
Τι κοινό έχει ο ένας με τον άλλον; Τον Ολυμπιακό και τον... τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Να περιμένουμε εξελίξεις, ειδικά τώρα που έφυγε η Μάρα Ζαχαρέα και δεν θα μπορεί να τους... καρφώσει στο Μαξίμου;

Ανώνυμος είπε...

Τον ...άδειασε η Νατάσα...
...και πετάχτηκε στα σκουπίδια ο Χρ. Ζαχόπουλος!

Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η ...νυχτερινή απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου. Το πράσινο φως δόθηκε από τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή, μόνο που ζήτησε από τον Μ. Λιάπη να τον διώξει όταν αυτός θα έλειπε ...εκτός Ελλάδας.
Ο Χ. Ζαχόπουλος ήταν προστατευόμενος της Νατάσας Καραμανλή εδώ και χρόνια αλλά πριν από μήνες έχασε την εύνοια της. Η αρχή του τέλους υπήρξε στις αρχές του καλοκαιριού όταν με εντολή του πρωθυπουργικού ζεύγους ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης τον άφησε εκτός της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Μίζα μαμούθ και στο βάθος ...Τσιτσιρίγκος!
.

Κι άλλος συνεργάτης του Γ. Αλογοκούφη μπλεγμένος σε σκάνδαλα!
..
Κι άλλες σκιές προκύπτουν, με αφορμή δυο υποθέσεις, για κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, τον γενικό γραμματέα Νίκο Ανδριανόπουλο - στενό συνεργάτη του Γ. Αλογοσκούφη και του ...Σ. Νικολαρόπουλου.
Η μια υπόθεση αφορά μίζα-μαμούθ δυο εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έλαβε προκειμένου να απαλλάξει μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία από φόρο μεταβίβασης ακινήτων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Εγινε καταγγελία για το θέμα στη Βουλή (διαβάστε εδώ).
Η δεύτερη υπόθεση αφορά -σύμφωνα με το "Αντί" - τη διερεύνηση καταγγελίας του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ κ. Κωνσταντίνου Φωτόπουλου, ο οποίος είχε κατηγορήσει το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, ότι όταν ήταν προϊστάμενός του στην ΣΔΟΕ παρεμπόδισε τις έρευνές του -αφαιρώντας του την αρμοδιότητα ελέγχου- για τη μεγάλη υπόθεση με φούσκες στο Χρηματιστήριο και «πυραμίδες», που έμεινε γνωστή ως «υπόθεση Τσιτσιρίγκου».
Για πάρε δώσε με τον Τσιτσιρίγκο, προσθέτουμε εμείς, έχει κατηγορηθεί και ο ίδιος ο Γ. Αλογοσκούφης...

Ανώνυμος είπε...

Έξι ιδιαιτέρες για έναν ...αεικίνητο!!!
Ξεπερνά και τους υπουργούς ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου...
.
Εντύπωση προξένησε στην τοπική κοινωνία στο Παλαιό Φάληρο , ένα άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα ’’ΒΗΜΑ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης’’, τον περασμένο μήνα το οποίο θαυμάζει ως αεικίνητο τον Δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη ο οποίος , σύμφωνα με το άρθρο , για να κάνει την δουλειά του έχει ... έξη ιδιαίτερες γραμματείς. Μάλιστα δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Έξη (αριθμός 6) γραμματείς. Παρέθετε και σχετική φωτογραφία των γραμματέων με τα ονοματεπώνυμά τους.
Θα πρέπει να ρωτήσουμε αν υπάρχει έστω και ένας υπουργός , της σεμνής και ταπεινής κυβέρνησής μας, που να χρειάζεται έξη ιδιαιτέρες για να κάνει την δουλειά του.
Πόσο άραγε να επιβαρύνει τον Δημοτικό προϋπολογισμό, η πολυπληθής γραμματειακή υποστήριξη του κυρίου Δημάρχου;
Οι απορίες, τα ερωτηματικά όμως μεγάλωσαν όταν μάθαμε ότι ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ευρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. Αυτό φάνηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την 13η Δεκεμβρίου 2007 με θέμα τον Δημοτικό προϋπολογισμό.
Σε πολύ δύσκολη θέση βρέθηκε, κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης ο οποίος δέχτηκε επικρίσεις ακόμα και από Δημοτικούς Συμβούλους της δικής του παράταξης. Πολλοί δημότες του Παλαιού Φαλήρου σχολιάζουν ότι ο Δήμαρχός τους δεν επιδεικνύει την αρμόζουσα διάθεση για περιορισμό των λειτουργικών δαπανών του Δήμου, αρχίζοντας από το ίδιο του το γραφείο.

Ανώνυμος είπε...

Θέλει να κάνει τη Θράκη Κόσσοβο...
..

...η Ντόρα Μπακογιάννη!
. ...
Ελαβα σήμερα ένα μήνυμα και το μελέτησα. Το μήνυμα είναι αυτό:
"ubject: dimopsifisma gia vakoufia
Η Θρακική Εταιρεία σε συνεργασία με το Αντίβαρο διοργανώνει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα κατά του επικείμενου νόμου για τα βακούφια και της ποσόστωσης των μουσουλμάνων στο δημόσιο . Υπενθυμίζεται ότι μεγάλο μέρος της δουλειάς προκειμένου να αποσυρθεί το επαίσχυντο βιβλίο της 6ης δημοτικού έγινε μέσω του Αντίβαρου ( 12.000 υπογραφές κτλ.κτλ ). Ας συνδράμουμε όλοι για μια νέα νίκη. Μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.antibaro.gr/ και υπογράψτε! Πείτε το και σε όλους τους φίλους και γνωστούς και αν δεν έχουν ι μέιλ, κάντε τους εσείς".
.
Μελετήστε το κι εσείς, επισκεφθείτε τον ανάλογο σύνδεσμο επίσης και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Τα δικά μου, έχουν ως εξής...
Πώς φαντάζεστε το μέλλον των παιδιών σας στη Θράκη; Χαμόγελα, ευημερία, προκοπή... Τώρα ξυπνήστε, ανοίξτε τα μάτια και δείτε κατάφατσα πώς φαντάζονται το μέλλον των παιδιών ΣΑΣ στη Θράκη κάποιοι άλλοι. Κάποια κυρία Μπακογιάννη με τη σύμφωνη γνώμη κάποιων κυρίων Καραμανλή & Στυλιανίδη, θέλει να κάνει την Θράκη Κόσσοβο. Προσπαθούν οι κύριοι και κυρίες να περάσουν στα μουλωχτά νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση των μουσουλμάνων το θρήσκευμα από το ελληνικό (;) Κράτος. Τι πρόβλημα υπάρχει με τους μουσουλμάνους; Κανένα. Ομως...
Οι κύριοι και κυρίες θέλουν με την ποσόστωση προσλήψεων στο Δημόσιο (ανάλογη με την ποσόστωση εισόδου μουσουλμάνων στα πανεπιστήμια που με το ζόρι μπαίνουν κάποιοι με μόνο ...αξιοκρατικό κριτήριο το θρήσκευμα!!!) να υπάρχουν τις επόμενες δεκαετίες κάπου 3.000 μουσουλμάνοι δημόσιοι υπάλληλοι σε όλη τη χώρα. Τι θα κάνουν οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι μόλις διοριστούν όμως στην Πελλοπόνησο ή στην Κρήτη;; Ο,τι κάνει ο κάθε γνήσιος νεοελληνέζος: θα βάλουν λυτούς και δεμένους να τους κάνουν μετάθεση στην Θράκη. Αφού τους διορίζουν, θα κωλώσουν να τους κάνουν και μία μετάθεση;; Σιγά τα ωά...
Το αποτέλεσμα: σε λίγα χρόνια η Θράκη, που στο σύνολό της δεν έχει ούτε 3000 δημοσίους υπαλλήλους θα έχει γεμίσει με μουσουλμάνους το θρήσκευμα τέτοιους. Ποιο το πρόβλημα με τους μουσουλμάνους; Το ίδιο με τους χριστιανούς: κανένα. Ομως...
Με την ποσόστωση αυτή, ποιο κομμάτι των μουσουλμάνων θα είναι αυτό που θα διοριστεί (με το έτσι θέλω!) στο Δημόσιο;; Οι ορεσίβιοι και αγράμματοι στην πλειοψηφία τους Πομάκοι;;; (μεταξύ τους και ελληνόφρονες). Οι επίσης αγράμματοι και αναξιοπαθείς συμπολίτες μας αθίγγανοι (μεταξύ τους και ελληνόφρονες) από τους οικισμούς χωρίς νερό και φως;; (πόσο μάλλον σχολείο) Η οι αστοί μουσουλμάνοι τουρκόφρονες συμπολίτες μας;;;
Σωστά μαντέψατε!! Το μέτρο ευνοεί ΜΟΝΟΝ αυτούς, τους τουρκόφρονες! Το πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό, προς το παρόν ας το αφήσουμε στην κριτική σκέψη του καθενός. Μια πλειοψηφία λοιπόν τουρκόφρονων δημοσίων υπαλλήλων του ελληνικού (;) Κράτους στην ελληνική (ένας θεός ξέρει μέχρι πότε) Θράκη. Ωραίο μοντέλο ...ισονομίας και ισοπολιτείας, ωραίο όπως και το χαμόγελο της κ. Μπακογιάννη - Μητσοτάκη!
Ας μη κάνουμε όμως τα μέντιουμ, ας δούμε που αλλού έχει περάσει τέτοιο μέτρο, π.χ. στη νότια Βουλγαρία. Εκεί που οι μουσουλμάνοι με την υποστήριξη της Αγκυρας πέτυχαν να έχουν μία παρόμοια κατάσταση και οι χριστιανοί Βούλγαροι διώκονται καθημερινά και με κάθε τρόπο!
Ποιοι ζήτησαν να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο; Αυτοί που φυσικά έχουν συμφέρον να γίνει η Θράκη Κόσσοβο και να βοηθήσουν στην απόσχισή της και στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Μη ξεχνάμε και το "παιχνίδι" με τους αγωγούς. Εδώ παίζουν με κράτη ολόκληρα, στη Θράκη θα κωλώσουν; Ποιοι εφαρμόζουν ένα τέτοιοι μέτρο; Αυτοί που δε νοιάζονται αν εδώ αύριο θα είναι Ελλάδα ή Τουρκία γιατί στην ουσία οι ίδιοι και τα παιδιά τους (πιστεύουν πως) θα κυβερνούν και στο μέλλον, πάντα φυσικά με τις "πλάτες" ξένων δυνάμεων, όπως και σήμερα.
Ποιοι είναι οι κύριοι και κυρίες που υπονομεύουν και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας στον τόπο μας, τη Θράκη; Τους ξέρουμε όλοι και τους ψηφίζουμε επειδή είναι ...όμορφοι και έχουν εντυπωσιακό χαμόγελο. Μας σφίγγουν το χέρι στο δρόμο και νοιώθουμε ...απέραντη εθνική υπερηφάνεια επειδή έχουμε τη δυνατότητα να τους αποκαλούμε όχι απλώς με το μικρό τους όνομα αλλά και με το παρατσούκλι τους. (ο ψηλός, ο κοντός, ο χοντρός κλπ) Αυτούς όμως ψηφίζουμε επειδή ΑΥΤΟΥΣ έχουμε για πρότυπο κι επειδή αν κι εμείς είμαστε στη θέση τους τα ΙΔΙΑ και χειρότερα θα πράτταμε. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Η πολιτική δεν είναι υπόθεση ενός προσώπου αλλα ολόκληρου του λαού. Ο λαός ο ίδιος δέχεται (δια βοής ή δια σιωπής) τις πολιτικές που του επιβάλουν. Γι αυτό τα παραμύθια περί "προδοτών" κι άλλες σάχλες ας τα αφήσουν κάποιοι για συζήτηση με τους κομματικούς τους φίλους. Ολοι τέτοιοι είμαστε.
Τι κάνουμε τώρα; Πολύ απλά. Ή με τη σιωπή μας στέλνουμε το μήνυμα στους κυρίους και κυρίες πως ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ αυτά που ετοιμάζουν για τη Θράκη και για τα παιδιά μας ή με τη φωνή μας ενωμένη τους στέλνουμε το μήνυμα πως ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ και πως αν περάσουν τέτοια απαράδεκτα μέτρα (που να ευνοούν κατάφορα μια μερίδα πολιτών έναντι της άλλης λόγω θρησκεύματος, άσχετα αν πρόκειται για μουσουλμάνους ή χριστιανούς) στις επόμενες εκλογές θα πάρουν εκ των τριών το μακρύτερο. Ετσι απλά. Σε καμία χώρα του κόσμου, πολιτισμένη ή απολίτιστη δε προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι με κριτήριο το θρήσκευμα! Αυτό όμως συμβαίνει γιατί σε καμία χώρα του κόσμου δεν υπάρχουν πολίτες οι οποίοι αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών τους και δε τους νοιάζει αν αύριο αυτά ζήσουν ή πεθάνουν. Ολοι παλεύουν για ένα πράγμα, για τα παιδιά τους.
Εδώ όλοι νοιάζονται για ένα πράγμα: το σήμερα και την προσωπική καλοπέραση και τα παιδιά τους τα αφήνουν στο έλεος του ...θεού! Καθισιό, μπριζόλα, γιωταχί είναι τα ιδανικά. Γι αυτό και όλοι είμαστε άξιοι της μοίρας που μας ετοιμάζουν. Στα μούτρα μας λοιπόν! Εκτός κι αν αντιδράσουμε.

Ανώνυμος είπε...

«Αντίποινα» της διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης
...στους σπουδαστές!
.
Του Νικ. Μπατσικούρα
.
Όπως ενημερώθηκα από την Γραμματεία του Τμήματος, μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για ανάδειξη διευθυντών σχολών, με απόφαση των οργάνων διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης δεν εκδίδονται βεβαιώσεις σπουδών / αναλυτικές βαθμολογίες. Αυτό γίνεται ως «αντίποινα» διότι καμία 50αριά αριστεροί, κυρίως ΕΑΑΚίτες και ως επί το πλείστον φοιτητές του Πανεπιστημίου και λιγότεροι του ΤΕΙ, παρεμποδίζουν την εκλογική διαδικασία σε απόδειξη προφανώς των δημοκρατικών τους πεποιθήσεων...
Όπως άλλοτε η 17Ν «απαλλοτρίωνε» όπλα και χρήματα, έτσι και οι γνήσιοι αριστεροί δημοκράτες «απαλλοτριώνουν» κάλπες για να συνεισφέρουν στην ταξική τους πάλη ενάντια στο σύστημα. Είναι τραγικό το Συμβούλιο ΤΕΙ, που είναι ο Νόμιμος εκπρόσωπος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «ΤΕΙ Κρήτης», να λαμβάνει ή να συνηγορεί σε αποφάσεις οι οποίες μετακυλύουν ευθύνες στους σπουδαστές αδιαφορώντας πως η αρμοδιότητα για την τήρηση των Νόμων και των κείμενων διατάξεων στους χώρους του Ιδρύματος αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Συμβουλίου ΤΕΙ. Στην περίπτωση που οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες, όπως οι εκλογές οργάνων διοίκησης παρεμποδίζονται, δηλαδή όταν παραβιάζεται ο Νόμος, είναι παρανοϊκό να λαμβάνονται διοικητικά μέτρα εναντίων του συνόλου των σπουδαστών.
Κι επειδή σε αυτή την μπανανία πρέπει να επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα να θυμίσω πως η είσοδος σε χώρο, στον οποίο λειτουργεί υπηρεσία του ΤΕΙ Κρήτης αποτελεί είσοδο σε χώρο ΝΠΔΔ. Άρα η «απαλλοτρίωση» της κάλπης και η παρεμπόδιση της εκλογικής διαδικασίας αποτελούν σε κάθε περίπτωση μια παράνομη ενέργεια σύμφωνα με το άρθρο 334§3 του ποινικού κώδικα: «Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.»
Επομένως για τη μη ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ευθύνη δεν έχουν ούτε οι τραμπούκοι που προπηλακίζουν και κλέβουν τις κάλπες, ούτε το σύνολο των σπουδαστών που ουδεμία ανάμιξη με το θέμα έχει. Άρα η μη ολοκλήρωση των εκλογών οφείλεται σε ανεπάρκεια της διοίκησης και στην επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου. Διότι το Συμβούλιο ΤΕΙ ως Νόμιμος εκπρόσωπος, ο οποίος δηλώνει τη βούληση της υπηρεσίας, δηλαδή τη βούληση του εκπαιδευτικού ιδρύματος μπορεί, όπως ο Νόμος 3549/2007 ορίζει, να προσκαλέσει τη δημόσια δύναμη (δηλαδή την αστυνομία) με την παρουσία δικαστικού εκπροσώπου ώστε να διασφαλίσει την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας.
Γιατί προφανώς, το να σταματήσουν οι Γραμματείες να εκδίδουν βεβαιώσεις και αναλυτικές βαθμολογίες για να πιεστούν οι σπουδαστές να «αυτορυθμίσουν» το όλο θέμα, είναι βλακώδες και ωθεί τον κάθε σπουδαστή στο να πάρει το νόμο στα χέρια του και να γίνει αστυφύλακας μιας διαδικασίας την αποκλειστική ευθύνη της οποίας έχει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΤΕΙ Κρήτης» και η διοίκηση του.
Τέλος, καλώ τους συναδέλφους που θίγονται να απευθυνθούν στον Συνήγορο του Πολίτη http://www.synigoros.gr/contact_submit.htm.
«Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας.»

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΝΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ.

ΑΙΣΧΟΣ

ΝΤΡΟΠΗ

ΞΕΦΤΙΛΑ

ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΑ ΙΔΙΟΙ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι και Συντρόφισες
Θεωρώντας ότι η νεολαία παίζει τον κύριο ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη της κοινωνικής ζωής και αποτελεί μία πάγεια δύναμη ανανέωσης και σύγκρουσης με το κατεστημένο του συντηριτισμου,αρχίσαμε μία προσπάθεια να δώσουμε μέσα από τον κομματικό φορέα του Πασοκ ένα βήμα στους νέους να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα της περιοχής καθώς και τους γενικότερους προβληματισμούς τους για την κοινωνία του σήμερα.

Με γνώμονα την αλλαγή , την κοινωνική δικαιοσύνη , την αξιοκρατία και ορμόμενοι από τις σοσιαλιστικές μας ρίζες , χωρίς βέβαια να ξεχνάμε το παρελθόν , τιμώντας τις καινοτομίες και τα θετικά σημεία αλλά παράλληλα κατακρίνοντας τις κύβδηλες πράξεις και τα μελανά σημεία του παρελθόντος , αρχίζουμε αυτήν την προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε την πολιτική του άυριο.

Ζητάμε απόλους εσάς την στήριξη σας σαυτήν μας την προσπάθεια , τις ιδέες και τους προβληματισμους σας ,καθώς και ιδέες για δράσεις. Βάζοντας τους γενικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούμε οι οποίοι 8α έχουν κοινωνικό χαρακτήρα δείχνοντας πιο είναι το ΠΑΣΟΚ. Ανήκουμε στην βάση του ΠΑΣΟΚ , στο ίσως μοναδικό σοσιαλιστικό κομμάτι του κινήματος.

Θέλοντας στο άμεσο μέλλον να έχουμε διαμορφωμένο τον άγραφο νόμο που θα διέπει την δράση μας, περιμένουμε τις προτάσεις σας!!